Не бяха установени нарушения на плажа "Алепу"


Не бяха установени нарушения на плажа "Алепу"
Снимка: БГНЕС

3343

Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установи нарушения на строителния обект в местността "Алепу", по-известна като "Шофьорския плаж". В момента там строителна фирма изгражда укрепително съоръжение за спиране на свлачищните процеси, предаде БНР.

Припомняме, че строежите край къмпинг “Арапя“ в местността "Алепу" трябваше да бъдат спрени със заповеди на общинските администрации в Созопол и Царево след проверка на Дирекцията за Национален строителен контрол преди седмица заради установени нередности в техническата документация и неспазване на последователността на проекта.

Строителните дейности обаче продължават, дори и през празнични дни с аргумент, че се извършват укрепителни дейности на плажа, твърдят хора от региона.

Тази сутрин в местността "Алепу" отидоха инспектори от Районната дирекция за национален строителен контрол в Бургас заради сигналите за възобновено строителство.

На 3 места по места по Южното Черноморие в най-студения месец януари започна строителството на ваканционни селища и строителни бази. Това бяха местностите "Алепу" и "Арапя". Бетон се изля и в района на село Синеморец. Също през януари на къмпинг “Смокиня“ бяха заравнени пясъчните дюни.

Огромно възмущение предизвикаха поредните строителни безобразия по морето. Едно от тях – изграждането на 3 жилищни сгради на метри от брега в местността "Алепу" на "шофьорския плаж", също стана през януари. Преди 3 години пътят за този плаж в разгара на летния сезон беше затворен с бариери по разпореждане на кмета на Созопол Панайот Рейзи, тогава той категорично заяви, че в района не се предвижда никакво строителство, но 3 години по-късно се оказа не само че там ще се строи, но и че общината участва в проекта.

Инженер Иван Несторов – директор на Дирекция на Националната дирекция за строителен контрол, каза преди месец: “Инвеститорът твърди едно, документите ще покажат в понеделник какво е допуснал като нарушение, защото аз благодарение на вашия видеоматериал – се вижда с просто око, че е изградена част от конструкцията на една от сградите, което е недопустимо“.

“Бетонната плоча е геозащитно съоръжение“, посочи и Цветанка Павлова, технически експерт на фирмата инвеститор.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички