Празнуването на Св. Валентин ще ни излезе по-евтино тази година


Празнуването на Св. Валентин ще ни излезе по-евтино тази година
Снимка: БГНЕС

2822

Поне с 50% по-евтин ще ни излезе тази година Св. Валентин, тъй като се пада във вторник, показа проверка в сайтовете за колективно пазаруване. С цел да привлекат повече клиенти хотелиерите са намалили цените си и пакетите са доста по-изгодни в сравнение с други години, когато Денят на влюбените се е падаше в почивен ден.

В Пампорово например една нощувка в 3-звезден хотел със закуска, празнична вечеря и ползване на парна баня и басейн ще ни струва 25 лв. на човек. Друг хотел от същия ранг пък предлага срещу 40 лв. на човек да се поглезим и с джакузи с ароматна сол от Мъртво море. Така в крайна сметка празненството ни в Пампорово ще ни излезе 50-80 лв. на човек или между 100 и 160 лв. за двама, пише "Монитор".

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, заяви, че влюбените са склонни да похарчат средно по около 200-250 лв., за да отбележат католическия празник. По думите му въпреки че тази година той се пада в средата на седмицата, двойките няма да се откажат от отбелязването му.

Според Драганов цените на двудневните пакети, които включват и празнична вечеря, варират между 95 до 215 лв. Най-предпочитани пък отново са хотелите, които предлагат балнео, спа и уелнес в зимните ни курорти Банско, Боровец, Пампорово, както и в по-големите ни градове.

В Банско обаче цените са по-високи спрямо останалите ни ски дестинации. Апарт хотел предлага две нощувки със закуски и вечери, както и обилна празнична трапеза срещу 215 лв. за двама. В цената влиза още ползване на басейн и СПА процедури, като гостите могат да се възползват и от 10% отстъпка от цените на масажите.

Директорът на института поясни още, че уикенд пътуванията на българите стават все по-интензивни. „Сега през зимата в събота и неделя пътуват между 90 и 150 хил. души", категоричен у той. Експертът допълни, че тези пътувания са свързани предимно с посещение на роднини и приятели, туристически дестинации и ски курорти. „Доста хора обаче предпочитат да отпочиват и в градовете с топли минерални извори като Велинград, Сандански, Хисаря, Кюстендил, Поморие и Девин“, каза Драганов.

В Хисаря например можем да отпразнуваме 14 февруари срещу 125 лв. за двама. Домакините предлагат нощувка и закуска с комплимент бутилка червено вино. Напълно безплатно можем да ползваме и целия спа комплекс на хотела, показва справка в сайтовете за резервации.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички