Пускат карта за туристи с отстъпки за градския транспорт и музеите в София


Пускат карта за туристи с отстъпки за градския транспорт и музеите в София
Снимка: БГНЕС

5963

От 1 октомври Столична община пуска продукт с името "карта София". Тя ще даде възможнст на туристите, които посещават града да ползват редица намаления в градския транспорт и музеите в столицата, предаде БНР.

Картата е на стойност и 20 лева предвижда транспортна услуга - тридневен пълен пакет за обществения транспорт в София и отстъпки за ключови атракциони и музеи в града. Заместник-кметът Тодор Чобанов отчете, че опитът е взаимстван от Рим, а картата ще включва и отстъпки в заведения за хранене.

Човек, купувайки картата, ще получава както печатно, така и дигитално издание, което ще му позволява да се ориентира какви екстри ползва благодарение на този продукт. Опитът на община Рим и други общини в Европа показва, че той ще се търси основно от т. нар "входящ туризъм" - чужденци, които посещават София, които с една покупка решават няколко проблема.

Услугата предстои да се развива и н тея ще се включват все повече обекти, посочи директорът на Общинското предприятие по туризъм Иво Маринов. Засега в картата са включени отстъпки за всички общински музеи. Предстои включването и на частни атракцини. Предвидени са различни начини за разпространение, каза Тодор Чобанов. Разпространението ще започне в пунктовете на Градския транспорт, но в момента се преговаря и с големите хотели.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.8387
  • GBP
    1
    2.28913
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички