Симеонов избухна срещу Борисов заради Банско: Не искам да го виждам


Симеонов избухна срещу Борисов заради Банско: Не искам да го виждам
Снимка: БГНЕС

3201

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за "ски зона - Банско" и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов.

Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът Симеонов и Бойко Борисов влязоха в задочен спор и по време на заседанието на Министерски съвет миналата седмица.

"Не виждам съдействие от Борисов по отношение реализацията на втория лифт. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират", обясни Симеонов днес (14 декември), предаде Actualno.com.

Вицепремиерът бе категоричен, че не иска да вижда Борисов след "изработването, което направил".

"Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10.00 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Facebook", каза още Симеонов пред BiT.

"Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и искат да си начешат егото", закани се вицепремиерът.

Симеонов отказа да коментира министъра на туризма Николина Ангелкова, но все пак отбеляза, че тя говорела "едни обширни и напоителни глупотевини" за предложенията относно концесията на ски зоната.

Лидерът на НФСБ не спести критиките си за БСП и Корнелия Нинова. "Кой я слуша тая въобще? Това е една жена, която ежедневно доказва прозвището си г-жа Лъжа – нея ли да коментираме", каза Симеонов по адрес на Нинова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички