Собствениците в Слънчев бряг пак настояват Борисов да реши проблемите на курорта


Собствениците в Слънчев бряг пак настояват Борисов да реши проблемите на курорта
Снимка: iStock/Guliver

2775

Ново отворено писмо до премиера Бойко Борисов с искане за спешна среща изпрати Съюзът на собствениците в Слънчев бряг. С него собствениците повтарят исканията си за разговор и решаване на „наболели въпроси“, които остават нерешени през всеки летен сезон и „понякога ескалират“, като искат Борисов лично да се ангажира по всеки един от проблемите.

Най-важният проблем, които е посочен в писмото, е регламентирането на статута на националните курорти в Закона за туризма. Припомняме, че по този въпрос предложение направи министърът на туризма Николина Ангелкова. Идеята е със специалния статут да отпаднат някои от законовите ограничения, които действат сега – например за шума и в кои периоди от денонощието по-високите децибели са разрешени. По отношение на шума има специално изискване да се увеличат глобите и санкциите за нарушителите, специално за откритите заведения.

Освен въпроса със статута, собствениците искат най-после да бъде завършен четирилентовия път до курорта от Бургас. Друго важно искане е това за обновяване, ремонт и рехабилитация на инфраструктурата в курорта – улици, алеи, както и задължително решаване на проблемите с ВиК системата.

Отделно собствениците настояват за повече полиция в Слънчев бряг и създаване на отделно полицейско звено – туристическа полиция. Има искане и по отношение на временните обекти – да се промени законът, за да не съществува сегашната анархия.

За финал собствениците в Слънчев бряг искат държавата да помогне по отношение на обучението на кадрите в туризма – най-вече с промени във връзка с висшето образование. Не се изброява обаче какви да са те.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички