Трупат земна маса върху дюни на къмпинг "Градина"

Трупат земна маса върху дюни на къмпинг
Източник: БГНЕС

Инвеститорът, който трябваше да построи ресторант, магазини и паркинг на брега при къмпинг „Градина” край Созопол, се отказа от проекта. Новината дойде непосредствено преди началото на проверката, която извърши по Южното Черноморие Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) в края на януари. Сега обаче отново дюните са на дневен ред.

Еколози сигнализират, че на място продължава да се движи тежка техника. Освен това се оказва, че изкопни материали и земна маса се трупат върху близкия имот, на който по сведения на природозащитници има дюни.

"В съседните територии на "Градина", където има дюни, то е един имот, се разкарват тежкотоварни коли, има струпана и земна маса. За това подадох сигнал". Това заяви пред Actualno.com Тома Белев, председател на Асоциацията на парковете в България. Белев обясни, че е сезирал Регионалната инспекция по околна среда и водите в Бургас (РИОСВ-Бургас), тъй като е установил, че строителят е насипвал земна маса върху съседния на строежа имот, на който има дюни.

От проверката на РИОСВ-Бургас става ясно, че около изкопа на имота е концентрирана строителна техника, фургони и "депонирани земни маси". Според Белев инвеститорът не е спазил и отстоянието от 10 метра за строителство от границите на имота. Установено е, че в действителност има навлизане в съседните територии. Тома Белев е категоричен, че няма никакво основание депонираната маса да се складира върху дюните.

Още подробности прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.