Туристите в София се увеличили заради Григор Димитров


Туристите в София се увеличили заради Григор Димитров
Снимка: БГНЕС

3233

Очакваме благоприятен туристически сезон. Прогнозата според мен, към момента съгласно ранните записвания, ще бъде около 7, 8 и 10 %. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова пред журналисти във връзка със сезон лято 2017 г., предаде „Фокус“.

По думите ѝ ранните записвания от Русия и Германия са също много положителни. „Очаквам сезон, който ще бъде с много по-висок ръст“, допълни тя и уточни, че говори за летния сезон. „Зимният се развива успешно, тази година той беше съпътстван с много големи спортни изяви“, коментира служебният министър.

Тя поясни, че Григор Димитров е повишил броя на туристите, посетили столицата. „Лично съм много позитивно настроена към това, което ще се случи в много близко време в българския туризъм“, каза още Стела Балтова.

"Туризмът е уникален бизнес, защото е насочен към хората", заяви от своя страна служебният премиер Огнян Герджиков, който присъства на откриването на 34-ото издание на международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“ в Интер Експо Център.

„Така взаимно можем да опознаваме народите си и да бъдем гостоприемни домакини на много, които искат да видят нашата прекрасна страна”, изтъкна служебният премиер.

Той определени последната година като изключително ползотворна за българския туризъм. „Над 8 млн. чуждестранни туристи са посетили България, което е повече от населението на страната. Те са донесли около 6 млрд. лв. приходи. Това са наистина великолепни резултати, които се дължат на прекрасната природа, с която ни е дарил Господ”, подчерта Огнян Герджиков.

„Имаме великолепен климат, море, планини и все повече знаем как да оползотворим тези природни дадености. Една от най-големите ни, може би, забележителности в тази област е, че сме изключително богати на минерални извори и напоследък се забелязва, и много силно развитие на спа туризма”, каза още служебният премиер.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички