Тръмп и Путин ще се срещнат в Япония


Тръмп и Путин ще се срещнат в Япония
Снимка: Getty Images/Guliver

2590

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще проведе срещи с президентите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония. Американският държавен глава направи това заявление в интервю пред Fox News, предават ТАСС и "Фокус".

„Искам да дружим с Русия и мисля, че ще бъде така. Искам да дружим с Китай и мисля, че ще бъде така“, заяви Тръмп в отговор на въпрос за това как вижда бъдещето развитие на отношенията с руския лидер и Китай. „Ще се срещна и с двамата следващата седмица в Япония на Г-20“.

Също така американският лидер отбеляза, че за влошаването на отношенията между САЩ и Русия е допринесъл „ловът на вещици“, визирайки разследването за руска намеса на американските избори, проведено от специалния прокурор Робърт Мюлер. „Ще имаме добри отношения с Русия и с Китай. Това е много важно“, подчерта той.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че графикът на Путин за двустранни преговори на срещата на върха на Г-20 в Осака е все още в процес на изграждане, но няма точна информация за срещата между руския лидер и Тръмп. „В момента сме в процес на формиране на двустранни срещи по време на срещата на върха в Осака“, каза той в сряда, добавяйки, че Кремъл още няма новини по въпроса за възможна среща между Путин и Тръмп.

 

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички