Тръмп мисли дали да не намали ключов данък


Тръмп мисли дали да не намали ключов данък
Снимка: Getty images/Guliver

3208

Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че обмисля ново, временно намаляване на данъка върху заплатите, за да подпомогне американската икономика. Служители на Белия дом по-рано отхвърлиха съобщения, че администрацията обсъжда този ход, предаде БГНЕС.

Говорейки пред репортери, Тръмп каза, че "данъкът върху заплатите е нещо, за което мислим, и много хора биха искали да го видят". Тръмп обясни, че администрацията му разглежда възможни намаления на данъка върху капиталовите печалби, но подчерта, че нищо не е решено. Подобен ход вероятно ще се срещне съпротивата на демократите в Конгреса.

Работещите в САЩ плащат данъци върху своите доходи, за да финансират здравното осигуряване, социалното осигуряване и пенсиите.

През последните дни Тръмп говори за икономиката на САЩ на фона на нарастващото безпокойство заради потенциална рецесия. "Ние сме много далеч от рецесия", каза той.

Силната икономика се разглежда като ключова за перспективите му за преизбиране през 2020 година, но продължаващото търговско напрежение с Китай предизвиква опасения.

Намаляването на данъците, когато Тръмп встъпи в длъжност, помогна за засилване на икономиката и предизвика скок в цените на акциите на Уолстрийт. Но много икономисти смятат, че въздействието на тези съкращения започва да намалява.

"Разглеждаме различни други намаления на данъци - но така или иначе имам предвид това. Намаленията на данъци - това е една от причините да сме в толкова силна икономическа позиция", обобщи държавният глава на САЩ

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички