Тръмп потвърди, че ще блокира проекта на Конгреса за военен бюджет


Тръмп потвърди, че ще блокира проекта на Конгреса за военен бюджет
Снимка: Getty Images/Guliver

2498

Американският президент Доналд Тръмп обяви в Twitter, че ще наложи вето на проекта за военен бюджет на Конгреса. Президентът на Съединените щати изрази съжаление, че в проектобюджета за 2021-ва се споменава освобождаването на социалните мрежи от отговорност, предаде ТАСС. 

"Много тъжно за нашата страна. Изглежда, че (председателят на Комитета по въоръжените сили на Сената) Джеймс Инхофе няма да включи прекратяването на член 230 (закона за комуникационната етика) в проекта на военен бюджет", обяви президентът в Twitter. "Много лошо за националната ни сигурност и честността на изборите. Последен шанс да разрешим това. Ще наложа вето", цитира Тръмп ТАСС. 

Раздел 230 от Закона за комуникационната етика от 1996 г. защитава технологичните компании от правни действия за публикуване, премахване или модериране на генерирано от потребителите съдържание. В края на май американският лидер подписа изпълнителна заповед, регулираща социалните медии в страната. Според Тръмп този документ има за цел да установи нови регулаторни мерки в индустрията въз основа на този раздел. Както президентът на САЩ отбеляза тогава, социалните мрежи, замесени в цензура или политически действия, вече няма да бъдат имунизирани от отговорност. 

Военният бюджет за финансовата 2021 г. трябваше да бъде 740 млрд. долара. По-специално се планираше да се отпуснат 635,5 млрд. долара за основни нужди на Пентагона и 26,6 млрд. долара за изпълнение на програми в областта на националната сигурност чрез Министерството на енергетиката. За операции в чужбина се предвиждаше отпускане на 69 милиарда долара.

Какво още предвижда проекта на Конгреса за военен бюджет на САЩ за 2021 г. - вижте ТУК.

Още от Бюджет и финанси


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички