Турция не се отказва от ол инклузива и шведските маси


Турция не се отказва от ол инклузива и шведските маси
Снимка: iStock/Guliver

11072

Невъзможно е да се отменят системите "ол инклузив" и "шведска маса" в Турция, но ще бъдат внесени необходимите промени от хигиенна гледна точка и избраните ястия от шведската маса ще се раздават от готвача. Това обяви турският министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в интервю за ТАСС.

Министърът каза още, че Турция е създала програма "Сертификация за здравословен туризъм", която използва много подробни критерии и ще се прилага на летищата, в транспортните средства, хотелите и ресторантите.

Персоналът на посещаваните от туристи места ще преминава редовна интензивна подготовка и всичко ще бъде контролирано от инспектори от международни компании. Системата ще бъде напълно прозрачна – гостите ще могат, след като сканират QR код, да видят историята на проверките и инспекциите на хотела, където са отседнали.

Пътниците на най-натоварените летища в Турция ще бъдат подлагани на тест за коронавирус, ако не са тествани 72 часа преди пристигането си. Освен това на летищата, където пристигат повече туристи, са създадени диагностични центрове.

Министърът прогнозира, че туристическият поток от Русия в Турция тази година може да се свие с 40% заради пандемията от коронавирус, но подчерта, че в курортните райони на Анталия и Егейско море броят на заразените с коронавирус е намалял. Той изтъкна, че турските хотели в по-голямата си част са нови и отговарят на по-високи стандарти в сравнение с европейските от същата категория.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички