Виетнам ще произвежда собствени автомобили


Виетнам ще произвежда собствени автомобили
Снимка: iStock/Guliver

5281

Виетнамската компания VinFast ще достави първите си автомобили на вътрешния пазар в страната на 17 юни. Това съобщиха от компанията, като представиха производството си в една от най-бързо развиващите се икономики в Азия, предаде БГНЕС.

VinFast заяви, че ще зарежда вътрешния пазар във Виетнам, който бързо се разширява благодарение на увеличаващата се средна класа, която има апетит към лични автомобили. Компанията признава, че ще се сблъска с острата конкуренция от утвърдени играчи като Toyota и Ford.

Автопроизводителят е дъщерно дружество на най-големия частен конгломерат във Виетнам, Vingroup, който е собственост на най-богатия човек в страната, избягващ медиите милиардер, който започва кариерата си като продава сушена юфка в Украйна.

"За по-малко от 72 часа първите виетнамски автомобили с марка ще бъдат официално пуснати по улиците на Виетнам," каза генералният директор на „Vingroup” Нгуен Виет Куанг пред AFP.

Куанг изнесе реч в разрастващата се фабрика в Хайфонг, където се сглобяват редици червени, бели и сиви коли, каза, че компанията вече има поръчки за 10 000 автомобила и "десетки хиляди" електронни скутери.

Министър-председателят на Виетнам Нгуен Ксюан Фук каза, че се надява превозните средства да помогнат на Виетнам да наложи новата собствена марка автомобили и да се утвърди на световните пазари редом с автомобилостроенето на Япония и Германия.

Още от Автомобили


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички