Вилата под наем - предпочитано място за Нова година


Вилата под наем - предпочитано място за Нова година
Снимка: Pixabay

5625

Самостоятелните вили под наем си остават предпочитаното място за прекарване на новогодишните празници. Това сочи проучване на сайта "БГваканция".

Съгласно последните изследвания на специализирания сайт, които обхващат над 450 самостоятелни вили, наемът се вдига с 10% всяка следваща година. В същото време, периодът, през който тези вили се резервират, се измества с около месец назад всяка година - т.е. хората предпочитат да осигуряват все по-рано място за празниците.

За сравнение, през 2014 година, цената на самостоятелна вила за 15 души за новогодишните празници е била около 450 лева на вечер. През 2017 година е почти невъзможно да се намери подобна вила за по-малко от 600 лева на вечер. Това, което се запазва като тенденция през годините, е, че вилите се предлагат за минимум 3 нощувки, а често и за много повече.

По отношение на търсенето и наемането, през 2014 година, активното търсене на подобни обекти е започвало едва в началото на месец октомври. През 2017 година започва много по-рано и в средата на септември над 50% от предлаганите вили вече са резервирани. От момента, в който даден обект обяви, че е свободен и качи своя оферта, до момента, в който получи резервация, рядко минава повече от една седмица.

Най-търсените вили под наем и съответно тези, които се резервират първи, са тези около София и другите големи градове. След като тези оферти са изчерпани, туристите се пренасочват към други обекти, които често дори не отговарят изцяло на първоначално заложените от тях критерии.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички