ВМЗ-Сопот търси още 800 работници, дава бонус при отпуск


ВМЗ-Сопот търси още 800 работници, дава бонус при отпуск
Снимка: ВМЗ ЕАД - Сопот

31386

Военният завод "ВМЗ-Сопот" не само ще запази настоящите работни места, но и ще наеме още 800 нови служители, а работещите в предприятието ще получат допълнителен бонус. Това стана ясно на среща между ръководството на дружеството и представители на синдикалните организации в завода, на която са обсъдени условията на труд и социалния пакет, въведен от новото ръководство в държавното предприятие. В Долината на розите избират оръжейните заводи вместо розобера

Служителите на оръжейния завод ще получат нова социална придобивка – еднократен бонус от 150 лева, който ще се дава веднъж годишно при ползване на платен отпуск, посочен от работника. Допълнителното плащане влиза в сила от 1 август.

Миналия месец стана ясно, че заплатите на работниците във военния завод ще бъдат увеличени с 200 лева, а ваучерите за храна ще бъдат повишени от 80 на 200 лева. Финансовата инжекция потуши недоволството на служителите на ВМЗ, които се обявиха срещу внезапната смяна на ръководството на дружеството и заплашиха с протести. Ваучерите за храна скачат до 200 лева

За Великден служителите на завода пък взеха обичайния бонус от една минимална работна заплата. По традиция работещите в оръжейното предприятие получават бонуса два пъти годишно – за Великден и за Коледа. Щедър великденски бонус във ВМЗ - Сопот

"ВМЗ-Сопот" е най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс на страната ни и има няколко хиляди служители. След избухването на войната в Украйна заводът е във възход, а поръчките му се увеличиха многократно, което гарантира работата през следващите месеци.

По-добри условия на труд

Синдикати и ръководители са обсъдили и конкретни въпроси, свързани с условията на труд във ВМЗ. Заради вредните условия на работа ще бъде разширен списъкът на хората, които имат право да получават мляко. Придобивката е възстановена след 22-годишно прекъсване.

Като част от подобряването на условията на труд ще бъдат поставени диспенсъри за вода в цеховете, като се уточнят бройките и местата.

Срещите между ръководството на ВМЗ и синдикатите ще станат редовни. Те се провеждат всеки понеделник след седмичната оперативка на ръководството на завода.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Ваучери по 200 лева за Великден и по-високи заплати в завод "Арсенал"

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички