Враца ще има нов голям завод за 42 милиона лева


Враца ще има нов голям завод за 42 милиона лева
Снимка: Община Враца

6824

Високотехнологичен завод за производство на акумулаторни батерии ще бъде изграден във Враца. Инвестиционното намерение е изпратено до Община Враца от българския производител „Монбат“ в началото на седмицата.

Предвижда се още през първата си година фабриката да произведе 1 милион биполярни акумулаторни батерии, като първоначално ще бъдат наети 150 служители. Впоследствие производственият капацитет ще се увеличи.

Високотехнологичният завод ще бъде построен върху 3 терена, а общата инвестиция е 42 милиона лева. Изграждането му ще се извърши 2 етапа.

Инвеститорът „Монбат“ АД е най-големият производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни. Във Враца дружеството ще произвежда биполярни батерии по нова американска технология.

Това е третата сериозна нова инвестиция във Враца. В началото на годината германската MD Elektronik подписа договор с Община Враца за изграждането на завод за автомобилни кабели. Инвестицията е за близо 22 милиона лева.

Най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия – Teklas също ще разшири производството си във Враца. В града се предвижда и изграждането на нова индустриална зона.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички