Възможно е делото "КТБ" да бъде спряно


Възможно е делото "КТБ" да бъде спряно
Снимка: БГНЕС

3332

Защитниците на собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев могат да поискат спиране на делото в Специализирания съд.  Това стана ясно след днешното заседание, на което делото отново беше отложено. Причината - отсъствието на единия от подсъдимите и бивш директор на банката Георги Христов.

От думите на защитниците на Василев стана ясно, че има възможност да поискат прекъсване на делото до произнасяне на сръбските власти по екстрадицията на банкера. Най-вероятно това ще се случи по време на следващото заседание - на 27 февруари. 

Днес (14 февруари) стана ясно, че Василев най-после е получил в Белград документите - препис от обвинителен акт и 6 призовки. У нас са се върнали разписки за връчване на документи, което е сигурен знак, че те са достигнали до Василев. Той обаче лично е написал в отговор до съда, че няма как да се яви на заседание, тъй като в Сърбия тече производство по неговата екстрадиция. Така практически искането за екстрадиция на Василев - за да отговаря по делото, вече е пречка той да се яви.

Друг проблем е и факта, че според адвоката на Василев Лазар Карадалиев той не е редовно призован. От думите му стана ясно, че документите по призоваването на Василев официално са пристигнали от Сърбия в България вчера (13 февруари) следобед и защитата не е запозната със съдържанието на оригиналите. Това ще стане по-късно днес.

След заседанието, попитан от журналисти дали би поискал спиране на делото до приключване на екстрадицията, адвокат Константин Симеонов заяви, че такава възможност е предвидена в Наказателно-процесуалния кодекс. На въпроса докога ще се отлага делото и кога ще започне, Симеонов отговори: "Ами не съм внасял обвинителен акт срещу 18 души".

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички