Възможно е делото "КТБ" да бъде спряно

Възможно е делото
Източник: БГНЕС

Защитниците на собственика на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев могат да поискат спиране на делото в Специализирания съд.  Това стана ясно след днешното заседание, на което делото отново беше отложено. Причината - отсъствието на единия от подсъдимите и бивш директор на банката Георги Христов.

От думите на защитниците на Василев стана ясно, че има възможност да поискат прекъсване на делото до произнасяне на сръбските власти по екстрадицията на банкера. Най-вероятно това ще се случи по време на следващото заседание - на 27 февруари. 

Днес (14 февруари) стана ясно, че Василев най-после е получил в Белград документите - препис от обвинителен акт и 6 призовки. У нас са се върнали разписки за връчване на документи, което е сигурен знак, че те са достигнали до Василев. Той обаче лично е написал в отговор до съда, че няма как да се яви на заседание, тъй като в Сърбия тече производство по неговата екстрадиция. Така практически искането за екстрадиция на Василев - за да отговаря по делото, вече е пречка той да се яви.

Друг проблем е и факта, че според адвоката на Василев Лазар Карадалиев той не е редовно призован. От думите му стана ясно, че документите по призоваването на Василев официално са пристигнали от Сърбия в България вчера (13 февруари) следобед и защитата не е запозната със съдържанието на оригиналите. Това ще стане по-късно днес.

След заседанието, попитан от журналисти дали би поискал спиране на делото до приключване на екстрадицията, адвокат Константин Симеонов заяви, че такава възможност е предвидена в Наказателно-процесуалния кодекс. На въпроса докога ще се отлага делото и кога ще започне, Симеонов отговори: "Ами не съм внасял обвинителен акт срещу 18 души".

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.