Михайлова: Опазването на водите - приоритет на ОП "Околна среда"


Михайлова: Опазването на водите - приоритет на ОП "Околна среда"
Снимка:

8583

Основният приоритет на Оперативна програма „Околна среда” и през следващия програмен период, ще бъдат водите. Това каза на пресконференция министърът на околната среда и водите Искра Михайлова по отношение на оперативната програма, по която ще работи министерството.

На днешното си заседание правителството прие проект за споразумение за партньорство на България, очертаващо помощта от европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) за периода 2014-2020 година. Министър Михайлова подчерта, че усилията на министерството ще са насочени към пречистването на отпадни води, канализациите, като този път като елемент в Оперативната програма е включена и питейната вода.

Фокус ще бъде поставен и върху отпадъците, а също и биоразнообразието”, отбеляза още министър Михайлова. Тя припомни, че една голяма сума от сега действащата Оперативна програма, определени за сектор „води”, е била пренасочена в посока „Атмосферен въздух”. „Тепърва предстоят преговорите по отношение на ОП „Околна среда”.

В зависимост от това какви ще бъдат приоритетните области на инвестиции, ние сме готови да увеличим размерът на подкрепата в сектор „отпадъци”, ако договорим мерки, които да подкрепят оползотворяването на отпадъците и прилагането на иновативни модерни технологии за преработване на средствата”, посочи още министърът на околната среда.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички