4 ежедневни ситуации, които ни стресират, а не бива


4 ежедневни ситуации, които ни стресират, а не бива
Снимка: Thinkstock/Guliver

2902

Независимо дали ни харесва или не, стресът е нормална част от ежедневието. Забелязали ли сте обаче, че в определени ситуации се изнервяте повече отколкото в други? Дори да са такива, които съвсем не го заслужават. За пример служат тези четири момента, които горещо ви препоръчваме да не допускате да ви стрестират.

Ситуация 1: Закъснявате сутрин. Решението – не си навивайте алармата много по-рано от реалния час за ставане, защото така подсъзнателно ви става по-трудно да се вдигнете от леглото. Правете си списъци с конкретни задачи, които да свършите сутрин и се придържайте към тях, колкото и да се изкушавате да направите още нещо.

Ситуация 2: Чакате на опашка, а човекът пред вас се сеща, че е забравил нещо или започва непринуден (и глупав) разговор с касиера. Решението – когато нещата се случват по-бавно, отколкото сме свикнали, започваме да се изнервяме. Затова поемете дълбоко дъх, почувствайте краката си здраво стъпили на земята и се фокусирайте в обстановката наоколо. Припомнете си, че никой не иска нарочно да ви забави и призовете търпението си.

Ситуация 3: Батерията на телефона ви се е изтощила. Решението – бъдете предвидливи. Ако виждате, че батерията ви скоро ще падне, а трябва да се обадите на някого, запишете си предварително номера на лист и помолете да ползвате нечий друг телефон. Не забравяйте, че векове наред хората спокойно са се оправяли без смартфони, така че няма причина за тревога.

Ситуация 4: Закъснявате с дадена задача, а крайният срок приближава. Решението – времето все не стига на хора, които не умеят да се съсредоточават. Фокусирайте се върху тук и сега и си задайте въпросите „Какво точно трябва да направя?”, „Как да го постигна?”. Ако това не помогне, пуснете си малко релаксираща музика, за да изчистите съзнанието си .

 

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички