7 цитата от филми, които ще отключат у вас бизнес вдъхновението


7 цитата от филми, които ще отключат у вас бизнес вдъхновението
Снимка:

7362

Нужно ви е вдъхновение за започването на нов бизнес? Или просто за старта на ново начинание? Тези цитати от известни филми определено ще ви помогнат.

1. “Ключът към този бизнес са личните отношения.” - Дики Фокс в „Джери Макгуайър“. От клиентите през партньорите до служителите - много пъти успехът се свежда до едно-единствено нещо - хората. За да създадете страхотна компания, трябва да намерите страхотни хора. Ако не успеете в това, ще водите трудна битка.

2. “Дори и едно добро решение, ако е взето по грешни причини, може да бъде лошо решение.” - Губернатор Суон в „Карибски пирати“. Ако не вземате решения заради правилните причини, тогава можете да откриете, че тези решения ще ви създадат повече проблеми на по-късен етап.

3. “Ще променим играта." - Били Бийн в „Кешбол“. Като стартъп едно от най-големите усещания е да знаеш, че твоят продукт, услуга или бизнес ще промени света. Ако решавате реални проблеми на реални хора, имате възможност да създадете нещо дълготрайно, което буквално ще промени начина, по който хората живеят.

4. "Да намеря една наистина оригинална идея. Това е единственият начин, по който някога ще изпъкна. Това е единственият начин, по който някога ще съм значим." - Джон Наш в „Красив ум“. Ако ще създавате компания, заемете се с нещо, което никой не е правил досега. Ако работите по разрешаването на реални проблеми на реалните хора, наистина ще изпъкнете пред конкуренцията.

5. “Не ми казвайте, че не мога да го направя; не казвайте, че не може да бъде направено!" Хауърд Хюз в „Авиаторът“ Ще се наслушате на негативно настроени хора. Хора, които са скептично настроени или не разполагат с твърдостта да направят това, което вие правите. Ако беше лесно, всички щяха да го правят. Не позволявайте на несигурността на другите да ви възпира.

6. “Най-шумният в стаята е най-слабият в стаята.” - Франк Лукас „Американски гангстер“. Скоро ще разберете, че приказките не струват нищо и трябва да цените действията. Човекът, който е най-шумен, е този, който се опитва да “притежава стаята” и просто обича да се слуша как говори. Често обаче той или тя създава най-малко стойност. Търсете хора и градете нещата си около хора, които са концентрирани върху разрешаването на проблеми заедно с другите (вместо само да говорят за това).

7. “Просто продължавай да плуваш.” - Дори в „Търсенето на Немо“. Ще имате добри и лоши дни. Някои дни просто ще трябва да продължавате да плувате. Дори и ако плувате срещу течението и не усещате да напредвате, всъщност се движите напред.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички