8 причини да замените кафето със зелен чай


8 причини да замените кафето със зелен чай
Снимка: Thinkstock/ Guliver

8133

Зеленият чай става все по-популярен в наши дни и има защо. Като изключим факта, че е с по-мек от кафето вкус, той е полезен за повече неща, отколкото предполагате.

Lifehack споделя 8 полезни действия на ароматната топла напитка, които могат да ви накарат да замените сутрешния ритуал за пиене на кафе с пиене на освежаващ чай.

Зеленият чай:

- стимулира метаболизма. Ако искате да влезете във форма или просто да свалите един – два килограма за лятото, зеленият чай ще ви помогне да го постигнете. Множество изследвания доказват благоприятното му въздействие върху метаболизма. Освен това някои от съставките му помагат за топенето на мазнини в човешкото тяло.

- убива бактерии и помага в борбата с инфекции. Освен че ще подобри дъха и вкуса в устата ви, зеления чай има свойството да забавя развитието на „стрептококус мутанс“, недоброжелателни бактерии, които живеят в устната кухина на всеки един от нас, без да го подозираме.

- намалява риска от диабет. Множество изследвания доказват, че зеленият чай влияе на инсулиновата чувствителност на хората и намалява нивата на кръвна захар.

- намалява риска от рак. Скорошно проучване показва, че с 22% по-нисък е рискът от рак на гърдата при жени, които пият зелен чай.

- намалява риска от заболявания на нервната система. Може и да не ви се вярва, но съставките на чая намаляват шансовете на организма ви да развие невродегенеративни болести, каквито са например Алцхаймер и Паркинсон.

- повишава потентността и либидото. Важи и за двата пола. Съставката Л-теанин (L-Theanine) повишава силно отделянето на допамин в мозъка, което влияе положително на настроението ви, а оттам и на либидото.

- подобрява дейността на мозъка. Хората си мисля, че кафето е стимулатор на дейността на мозъка, но това е заблуда.

- може да ви направи по-умни. Л-теанин (L-Theanine) стимулира вашия мозък да работи по най-добрия възможен начин. Помага му да се фокусира, което прави вас по-свежи и концентрирани за по-дълъг период от време.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички