9 лесни начина да се отървете от токсините


9 лесни начина да се отървете от токсините
Снимка: Thinkstock/Guliver

8342

Човешкото тяло е създадено така, че да е способно само да се справя с токсините, които поема. В него има множество естествени филтри, които контролират нивата им, за да не навредят те на нормалните му функции. Въпреки това не е излишно от време навреме и ние да му помагаме в тази насока, пише Lifehack. Вижте няколко лесни начина да понижите количеството на токсините в тялото си. Която и практика да изберете, ако я прилагате всеки ден, гарантирано ще се почувствате по-добре.

1. Изключете полуфабрикатите от хранителния си режим. Плодовете, зеленчуците, необработените пълнозърнести храни и месо без мазнини трябва да са основните съставки на вашето дневно меню. Те предпазват тялото ви от натрупване на излишни мазнини, натрий, захар, фруктоза и др. вредни вещества.

2. Пийте зелен чай. Зеленият чай е един от най-известните антиоксиданти. Той подпомага и метаболизма, подобрява хидратацията и предпазва от много болести, включително и настинка.

3. Правете упражнения за разтягане. Разтягането и по-конкретно задържането в определена поза (което е заложено в йога практиката например) помага на кислорода да се разпространи равномерно в тялото ви, което стимулира детоксикиращите процеси.

4. Потете се повече. Интензивните физически упражнения, като кардио, могат да направят чудеса с вас. Голяма част от токсините се изхвърлят именно чрез потта.

5. Приемайте колкото се може повече вода. Водата ускорява процесите на детоксикация в организма, ще ви осигури по-здрава и красива кожа и по-стройна фигура.

6. Медитирайте поне веднъж дневно. Вярвате или не, токсините могат да се трупат и в съзнанието ви. Редовната медитация в рамките на 15 минути всяка сутрин ще ви помогне да се справите с този проблем, ще ви направи по-спокойни и не на последно място ще допринесе за по-дългосрочния ви душевен мир и щастие.

7. Ходете на сауна. Тази процедура е много ефективна в борбата с токсините. Освен това е много релаксираща и помага за справяне и с други ежедневни проблеми като стреса. Не забравяйте да се рехидратирате след това, защото сауната води до силна дехидратация на тялото.

8. Дишайте дълбоко. Можете да прилагате това лесно правило по всяко време. Упражнението позволява на организма ви да си набави необходимите количества кислород, освен това ще ви държи по-будни и енергични през деня.

9. Спрете цигарите и алкохола. Това може и да е трудно постижимо, но тютюнопушенето и алкохолните напитки снабдяват организма ви с ненужни количества токсини. Ако искате да се изчистите от тях напълно, трябва да положите усилия и да се сбогувате с двата вредни навика. Освен всичко друго това ще ви направи и по-здрави.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички