Да те уволнят заради туит


Да те уволнят заради туит
Снимка: Getty Images / Guliver

3884

Хората могат да казват каквото искат в публикациите си в Twitter. Това обаче лесно може да се обърне срещу тях, ако го споменат в грешния контекст. В някои случаи дори може да им струва работата. Онлайн изданието Business Insider публикува  туитовете, коствали нечия работа.

Публикация в социалната мрежа, която намеква за насилие, отнема работата на мениджъра по цифрова комуникация на баскетболния отбор „Хюстън Рокетс“.

Чад Ханкс, управителят на дигиталните комуникации на „Хюстън Рокетс“, е прекалено развълнуван, когато отборът му е на път да затвърди победната си серия в плейофите срещу „Далас Маверикс“.

В официалния Twitter на „Рокетс“ той публикува: „Тихо. Просто си затворете очите. Всичко това ще свърши скоро“. Секунди по-късно от акаунта на „Маверикс“ пък отговорят: „“Хюстън Рокетс“, това не беше много спортсменско от ваша страна, но ви пожелаваме успех в следващия кръг“.

Успех обаче няма, защото скоро след това „Рокетс“ се извиняват, а Шанкс е уволнен.

ПР консултант се превръща в един от най-мразените хора в света

ПР консултантът Жюстин Сако е имала 170 последователи в Twitter, но с пост, който тя е смятала за забавен, се превръща в един от най-мразените хора.

През 2013 г. преди  да замине за Южна Африка, тя пише: “Отивам в Африка. Надявам се да не хвана СПИН. Шегувам се. Аз съм бяла!”. След публикацията, възмутила хиляди, Сако е уволнена от поста си.

Стратегът по социални медии на „Крайслер“ публикува грешния туит от от грешния акаунт

Стратегът Скот Бартосивич публикува по погрешка в официалния Twitter на „Крайслер“, вместо в личния си профил. Той споделя лично виждане чрез туита: „Намирам за иронично, че Детройт е известен като автомобилния град, а тук все още никой не се е научил да кара“. След това договорът му с компанията не е подновен.

Гилбърт Готфрид избира ужасно време, за да се осмива Япония

Комикът е уволнен от поста му като говорител на застрахователната компания “Aflac” след серия от безвкусни шеги за цунамито, което удари Япония през 2011 г. Една от шегите е: „В Япония са наистина напреднали. Те не отиват на плаж, плажът отива при тях“. Любопитен факт е, че „Aflac“ прави 75% от бизнеса си точно в Япония.

Редакторът в CNN Октавиа Наср губи своята работа, след като хвали в Twitter духовния лидер на „Хизбула“.

Тя написала: „Тъжно е да чуя за смяната на Сайед Мохамед Хюсеин, който е един от гигантите на „Хизбула“ и аз го уважавам много“. Нейният туит е счетен за обида, защото той е свързан със смъртта на 260 американци. Макар след това да се извинява, от CNN я уволняват.

В Тексас тийнейджърка пък е уволнена от работата си в пицария още преди да е започнала.

Тя туитва недоволството си от това, че трябва да работи именно в пицария. Под нейния пост шефът ѝ коментира, че няма нужда изобщо да започва, защото е уволнена.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички