Добри лидери ли са интровертите?


Добри лидери ли са интровертите?
Снимка: iStock/Guliver

4447

На пръв поглед изглежда, че екстровертните личности имат преимущество в света на бизнеса. В действителност обаче някои от най-известните предприемачи твърдят, че са интроверти. Примери са Марк Зукърбърг и Уорън Бъфет. От Inc.com описват качествата на интровертите, които ги правят добри и вдъхновяващи лидери.

1. Независимост

Тъй като интровертите ценят времето, което прекарват насаме със себе си, те по-често намират решение на конкретни проблеми сами, вместо да търсят помощ от някой друг. Тази самодостатъчност може да бъде голямо предимство в бизнеса

2. Разпределяне на енергията

Лидерите интроверти знаят как да пазят енергията си за важните неща. Това води до по-добър контрол върху управлението на процесите.

3. Слушане с разбиране

Интровертите обикновено са добри слушатели, които наблюдават отблизо всяка важна за тях ситуация. Това качество може да бъде от огромна полза в комуникацията с други хора, тъй като помага на интровертите да задават подходящи въпроси, които насърчават техния събеседник да говори за себе си.

4. Самоанализ

Интровертите са по-склонни да си правят самоанализ и интроспекция. Те осъзнават по-добре собствените си грешки и разбират какво е нужно да направят, за да ги коригират – умения, които са от критично значение за личното развитие.

5. Съпричастност

Интровертите обикновено имат много по-силно развито чувство на съпричастност от екстровертите, което означава, че те разпознават по-добре малките детайли в езика на тялото на своите събеседници и че са наясно с емоционалното им състояние.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички