Какво са правили Джобс, Тръмп и други милиардери на 25-годишна възраст?


Какво са правили Джобс, Тръмп и други милиардери на 25-годишна възраст?
Снимка: Getty Images/Guliver

7167

Докато на 25 години повечето хора все още не знаят какво да правят с живота си, бъдещите милиардери вече са кипели от дейност. Вземете пример от тях:

Стив Джобс

На 25-годишна възраст Джобс листва компанията си на борсата, което го прави мултимилионер. В края на първия ден на търговия пазарната оценка на Apple достига 1.2 млрд. долара. За сравнение - днес тя е с капитализация от 672 млрд. долара.

Ричард Брансън

На 20 г. Брансън отваря малък музикален магазин, наречен Virgin Records, на 22 г. прави собствено студио, а година по-късно звукозаписна компания, която след това продава за 1 млрд. долара.

Уорън Бъфет

В ранните си 20 години Бъфет работи като инвестиционен консултант в Buffett-Falk & Co, преди да се премести в Ню Йорк и да стане анализатор на ценни книжа. Работата му е предложена от друг велик инвеститор – Бенджамин Греъм, а заплатата му 12 000 долара на година. На 26 г. Бъфет основава Buffett Associates Ltd., където седем негови приятели и роднини инвестират по 105 000 долара. След 3 г. парите вече били удвоени.

Марк Зукърбърг

В петата си година от създаването на Facebook Закърбърг е на 25 г., а компанията му излиза на печалба за първи път в историята. Абонатите на социалната мрежа вече са 300 млн. души.

Доналд Тръмп

Днешният кандидат за президент израства в богато семейство. За стойността на парите той научава от баща си, който го кара да връща празни бутилки, за да изкара няколко долара. По-късно той наследява компанията му Elizabeth Trump & Son.

Марк Кюбан

На 25 г. Кюбан завършва Университета в Индиана и се мести в Далас. Първоначално той започва да работи като барман, а по-късно продава и комютри.

Мариса Майер

На 24 г. Майер постъпва на работа в Google, където е служител номер 20. Тя остава на работа в компанията 13 г., преди да поеме поста на главен изпълнителен директор на Yahoo.

Джеф Безос

На 24 г. Безос започва работа в Bankers Trust, за да създаде революционен банков сотфуер. Две години по-късно той вече е вицепрезидент на компанията.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички