Кои са 5-те най-богати семейства в Русия?


Кои са 5-те най-богати семейства в Русия?
Снимка: Уикипедия, Wikipedia

6813

Семейството на основателя на индустриалната и енергийна група БИН Михаил Гуцериев оглави класацията на Forbes за най-богатите семейни кланове в Русия за 2016 година.

Състоянието на магната и роднините му се оценява на 9,8 млрд долара. Припомняме, че именно Гуцариев (на снимката) наскоро направи сватба на сина си на стойност над 1,3 млрд. долара.

Второ със състояние от 2,8 млрд. долара е семейството на Аркадий Ротенберг, което е натрупала това състояние от поръчки на „Газпром".

В първата тройка влизат и братята Алексей и Дмитрий Ананиеви, собственици на компанията "Промсвязкапитал" – богатството им възлиза на 2,8 милиарда долара.

Ново в класацията е заелото четвърто място семейство на съсобственика на банка „Русия“ Николай Шамалов, чийто по-малък син, 34-годишният Кирил Шамалов, влезе в списъка на 200-те най-богати бизнесмени в Русия. Там той зае 64-то място. Forbes оценява общото състояние на семейството на 2,4 млрд. долара.

Петорката се затваря от семейството на Шаймиев - бившият президент на етническата република Татарстан. То има 1,7 млрд. долара. Неговите синове Айрак и Радик са най-богатите хора в Татарстан.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички