Направете тези промени в начина си на мислене и ще бъдете по-щастливи


Направете тези промени в начина си на мислене и ще бъдете по-щастливи
Снимка: iStock/Guliver

4206

Всички знаем, че начинът ни на мислене определя възприятията ни за околния свят, а оттам и влияе на душевното ни състояние. Но когато стресът и проблемите са в повече, е трудно да сме позитивни. Все пак е добре да си припомняме, че щастието е в нашата власт.

Потребители от американския сайт Quora са участвали в анкета с един въпрос: От кои неша да се откажем, за да стане животът ни по-лесен и хубав? Ето ги и най-масовите отговори. Спокойно можем да кажем, че са валидни за всеки.

Спрете да се сравнявате с другите. Всъщност, човек никога няма напълна и точна представа за живота и емоционалното състояние на останалите. Никой не знае как точно се чувства някой друг, за когото считаме че е по-успешен, и през какво минава той.

Спрете да се страхувате от провал. Да не успяваме е често срещано в живота - не позволявайте предварителната картина на страхове и тревоги, че това ще се случи, да ви попречи да поемате повече житейски рискове, които могат да ви се отплатят стократно.

Спрете да съжалявате за събития от миналото. Каквото и да се е случило преди, то е непроменимо. А чувството на съжаление намалява способността на човека да се възстановява от високо стресови ситуации, сочат изследвания.

Спрете да очаквате неща от другите хора. Никой за нищо не ви е длъжен. Когато приемете това, ще се освободите от много мисли, които влошават живота ви.

Спрете да се опитвате да угодите или да се харесате на всеки. Има разлика между това да бъдеш добър човек и да бъдеш осакатен от страхове от възникването на междуличностни конфликти. Последното често характеризира хората, които искат да угодят на всеки. За да не сте от тях, понякога просто трябва да приемете дискомфорта да казвате "не" дори на хора, които харесвате.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички