Служебните пътувания могат да са вредни за здравето ви


Служебните пътувания могат да са вредни за здравето ви
Снимка: iStock/Guliver

4051

Глобализацията на бизнеса и бързите темпове на развитие на съвременната икономика неминуемо водят до увеличаване на пътуванията със служебен характер в световен мащаб. Голяма час от хората ги приемат като чудесен начин да посетят интересни дестинации за сметка на компанията си, но всъщност те могат да са много вредни за здравето, ако не сте внимателни, пише Forbes. Ето някои ключови неща, за които да внимавате следващият път, когато ви изпратят в командировка.

Храната, която ядете. Служебните пътувания обикновено предполагат хранене навън. Въпросът е, че няма как да сте сигурни доколко е прясна храната, която ви сервират. Никой не може да ви гарантира, че получавате качеството, за което плащате, където и да било по света. Здравословното хранене, когато сте на път, изисква малко повече усилия, но е постижимо. Специалистите съветват следното:

- да не рискувате с храни, които са ви непознати, защото това може да предизвика неприятни реакции в организма ви;

- да не забравяте да пиете вода, защото хидратацията е важна и много често пренебрегвана в подобни ситуации;

- и накрая, но не на последно място, ако не искате да се храните в ресторанти или заведения за бързо хранене, заложете на пресните плодове и зеленчуци и други продукти, които можете да си набавите от всеки хранителен магазин.

Физическата активност. През по-голяма част от времето на пътуването вие обикновено стоите неподвижни - в колата, в самолета, във влака. Последното нещо, за което мислите при пристигнето в хотела, е фитнес или джогинг. Въпреки това има какво да направите в тази насока. Малки неща, като да предпочетете стълбите пред асансьор или да отделите 10 минути за гимнастика сутрин, могат да ви държат в добра форма по време на всяка командировка.

Душевният покой. Почти винаги графикът по време на служебни пътувания е натоварен - работните срещи са непосредствено след полета, пътят е изпълнен с премеждия, не остава време да се наспите. Всичко това оказва негативно влияние върху вашето психическо състояние, защото нивото на стрес скача до небето. За да балансирате емоциите и да възстановите душевния баланс, специалистите препоръчват много добре да премислите всяка една стъпка от плана за пътуването си. Не надценявайте силите си, защото това може да ви струва скъпо. Уточнете и най-малките подробности, свързани с транспорта, настаняването и др., за да можете да се фокусирате върху работните задължения по време на самата командировка.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички