Те счупиха интернет през 2014


Те счупиха интернет през 2014
Снимка:

15456

Мине не мине, все се появява скандал, клюка или мания, които да разтърсят мрежата. Само част от тях обаче получават отзвук по всички краища на света и си печелят прозвището „интернет събитие”. През 2014 г. някои ни възмутиха, други захраниха воайорското в нас, трети бяха просто модерни. Но всички ни накраха да ги обсъждаме с дни. Ето кои бяха нещата, които завладяха онлайн пространството през отминаващата година:

Задните части на Ким Кардашиян


Ако преди два месеца много хора все още не са били наясно с какво точно е известна Ким, то вече всеки знае – с определени части от анатомията си. През ноември тя позира за корица на списание Paper гола и лъскава. А заглавието беше красноречиво: „Счупи интернет, Ким Кардашиян”. И се сбъдна – само за ден сайтът на Paper получи 6,6 млн. посещения, а последвалата истерия дори не може да се обхване с думи. Самата Ким сигурно също е доволна, имайки предвид, че според слуховете са й платили 60 млн.долара за фотосесията.

Секси престъпникът


През юни в мрежата започна да циркулира снимката от ареста на Джереми Мийкс, престъпник, задържан в Стоктън, Калифорния. Атрактивността му направо подлуди дамската част от потребителите. Като се започне от тийнейджърки и се стигне до жени на средна възраст, много дами дори призоваха Мийкс да бъде освободен и да му бъде предложен договор от някоя модна агенция. Полицията обаче не откликна на тези пламенни молби и Мийкс си остана с едната интернет слава.

Рене Зелуегер


45-годишната холивудска звезда се появи на червения килим преди събитие през октомври и направо шокира с променената си външност. В социалните мрежи се появиха десетки коментари, снимки и предположения за пластичните интервенции, през които Зелуегер вероятно е преминала. Самата тя обаче отрече да е правила каквото и да било по лицето си и заяви: „Радвам се, че хората мислят, че изглеждам различно. Сега водя по-щастлив и пълноценен живот, чудесно е, че си личи.”

Появата на iPhone 6 на пазара


Продуктът направи своя дебют на 19 септември. Но сред вълнението на любителите на нови технологии се прокраднаха и множество оплаквания от него, някои от които направо абсурдни. Пикът бе видео, показващо, че iPhone-ът се огъва. Е, едва ли в Apple са се притеснили, като се има предвид, че за само през първите три дни след 19-и продадоха 10 милиона броя от телефона.

Предизвикателството „Ледена кофа”


Помните ли, когато в средата на лятото знайни и незнайни хора започнаха да изливат кофи с ледена вода върху себе си? Целта бе да се популяризира борбата срещу тежкото неврологично заболяване латерална склероза и да се съберат средства за нея. От политици през звезди от шоубизнеса до Бил Гейтс – май почти нямаше известна личност от САЩ, която да не се включи в предизвикателството, а то намери последователи и у нас. А събраните средства бяха повече от 115 млн.долара.

Изтеклите в интернет голи снимки на знаменитости


В края на август и началото на септември в мрежата се появиха хакнати голи снимки от личните телефони на звезди като Дженифър Лоурънс, Кейт Ъптън, Кирстен Дънст, Ариана Гранде и много други. Очаквано, настъпи интернет екзалтация. Освен злостни и цинични коментари обаче събитието предизвика и много тревоги и дискусии относно сигурността на личните ни данни в днешно време.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички