"Умен" портфейл" дава сигнал, ако бъде изгубен


"Умен" портфейл" дава сигнал, ако бъде изгубен
Снимка: Thinkstock

2781

Поредна иновация в смарт технологиите - "умно" портмоне дава знак на собственика си чрез мобилно приложение, ако падне от чантата или бъде забравено, пише Ingenieur.de.

Създателите на изобретението от Полша, наречено Woolet, провеждат кампания за финансирането му в онлайн платформата Kickstarter. Собственикът на Woolet разполага с възможност да зададе максимално позволено разстояние между портмонето и смартфона си в диапазона от 6 до 25 метра. Ако бъде забравена, ценната вещ задейства звъняща аларма. Това е възможно, благодарение на минисензори в тънкото 9.9 милиметра портмоне, което се свързва със смартфон чрез Bluetooth.

Наред с това портфейлът издава звуков сигнал при натискане на определен бутон в приложението. Ако въпреки всичко портмонето се загуби и не може да бъде открито, мобилната програма показва карта с мястото, където е загубена връзката с него. Предвидена е възможност и за включване на всички останали потребители на Woolet в акция по издирване. В такъв случай мобилните телефони ще сканират района, където се намират и ще изпратят данните директно към собственика на загубеното портмоне.

Идеята очевидно се радва на успех. В Kickstarter създателите на Woolet отдавна са надминали първоначалната си цел от 15000 долара, събирайки десет пъти повече - над 150000. Наред с мобилните приложения за iOS и Android, полските изобретатели планират да разработят и софтуер за Windows. Детайлите за енергийното захранване на портмонето не са напълно ясни. Засега се предвижда използване на самозахранваща се батерия, която генерира електричество от телесната топлина и движението.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички