В никакъв случай НЕ правете тези 6 неща в самолета


В никакъв случай НЕ правете тези 6 неща в самолета
Снимка: iStock/Guliver

4944

Полетите могат да бъдат стресиращо преживяване. Неща, които на земята са съвсем нормални, във въздуха могат да бъдат доста некомфортни. Затова от Bright Side препоръчват никога да не ги правите в самолет.

1. Не носете контактни лещи. Те обикновено правят очите по-сухи. В комбинация със сухия въздух в самолета, чувството ще стане прекалено осезаемо. Заменете лещите с очила.

2. Не пътувайте със запушен нос. Това ще увеличи налягането в ушите ви, което може да доведе до травма. Разбира се, нямаме предвид да пропуснете полета си само заради запушен нос, но поне си капнете капки, преди да излетите.

3. Не седете напълно неподвижно. Кръвообращението ви ще е по-бавно, затова е добре да правите леки движения от време навреме - например да вдигате и спускате краката си, доколкото ви позволява мястото.

4. Ако ви се гади във въздуха, не избирайте задни места. Също така в деня преди полета не яжте нищо мазно мазно или пържено и не пийте алкохол.

5. Не докосвайте нищо без конкретна причина. На борда на самолета е пълно с бактерии. Пипайте само това, което се налага.

6. Не използвайте слушалките, предоставени от авиокомпанията. Те със сигурност не са нови, дори да ви ги дават в запечатано пликче.

 

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички