Забранени са екскурзиите в България, но не и в чужбина


Забранени са екскурзиите в България, но не и в чужбина
Снимка: iStock

12164

Екскурзиите и груповите посещения на туристически обекти са забранени в България. Забраната обаче не се отнася за екскурзиите и посещенията в чужбина. Това уточняват от здравното министерство пред TravelNews по повод запитванията от туроператори дали могат да организират групи за навън.

Противоепидемичните мерки в заповедите на здравния министър важат само и единствено за територията на България и не засягат пътуванията в чужбина, обясняват от ведомството.

Туроператорите могат да събират групи за пътувания с автобус зад граница. Подобни екскурзии сега се организират предимно до Турция, Сърбия и Северна Македония. Най-много се пътува до Истанбул и Одрин на пазар, а през уикенда има опашки от коли и автобуси на българо-турската граница. Румъния и Гърция вече са под национална карантина.

"Заповедта на министъра е объркваща и некоректна", заявява пред пред TravelNews Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение бъдеще за туризма".

Заради заповедта самата тя е спряла автобусната си програма до Истанбул. Според Илиева е добре друг път здравните власти да се допитват до бранша, за да няма подобни неловки ситуации и различни тълкувания.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички