Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година


Забраняват пиротехниката в София с изключение на Нова година
Снимка: Община Казанлък

2299

Глобите за нерегламентирана употреба на пиротехника в столицата ще са от 500 до 2000 лв. за физически лица и от 3000 до 10 000 лв. за юридически лица, съобщиха от Столичния общински съвет. Забраняват каруците в София през 2022 г.

Новият регламент, който вече е одобрен от 3 общински комисии предвижда фойерверки, пиратки, бомбички и всякакви пиротехнически средства от категория F2 и F3 да могат да се използват само на Нова година до 02.00 ч. на 1 януари или след предварително подадена заявка в районната администрация, а одобрението ще се дава от районния кмет, информират от СОС.

От там посочват, че пиротехниката е не само шумна, но и опасна, когато се използва на неподходящи места. Превенцията чрез строги правила цели да предотврати тежките инциденти, както и да внесе спокойствие у най-уязвимите - децата, хората с психически разстройства и животните.

Промените в Наредбата за обществения ред на територията на Столична община, с които се предлага ограничаването на безразборното използване на пиротехника бяха приети от Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет, съобщават от там. Започна плащането на данък МПС в София

По-рано тази седмица промените бяха одобрени и от Комисията по обществен ред и сигурност, както и от Комисията по финанси и бюджет. Всички членове на комисиите единодушно подкрепят регламентирането на употребата на пиротехника. Ако и Столичният общински съвет подкрепи предложението, промените в Наредбата за обществения ред, ще влязат в сила от 1 март. 

Още от Икономика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички