Смяна на най-високо ниво в ръководството на Twitter


Смяна на най-високо ниво в ръководството на Twitter
Снимка: Getty Images

6006

Главният изпълнителен директор на Twitter Дик Костолос вече не заема поста. До началото на юли временен CEO ще бъде Джак Дорси – съосновател на мрежата, съобщиха нейни представители, цитирани от TechNews.

В момента Twitter търси постоянен заместник на Костоло, който в последните месеци се опита да защити позицията си в компанията, но очевидно безуспешно.

Все пак Костоло ще остане в борда на директорите на Twitter, а Дорси ще продължи да бъде CEO на Square – компания за мобилни плащания, също основана от него. По думите на Костоло няма по-подходящ от Дорси в преходния за Twitter период.

Оставката на Костоло хвърля Twitter в допълнителен хаос, коментира CNET. Инвеститорите го приканваха да се оттегли, тъй като социалната мрежа изпитва трудности да постигне устойчив растеж и приходи.

Отчита се обаче и фактът, че за по-малко от пет години под ръководството на Дик Костоло Twitter израсна от компания за $3 млрд. до гигант, който струва в момента $23 млрд.

Акциите на Twitter поевтиняха с 35% от октомври миналата година досега. След вчерашната новина за оттеглянето на Дик Костоло ценните книжа на компанията поскъпнаха със 7%.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички