Златото напредва заради предпазливостта на Фед


Златото напредва заради предпазливостта на Фед
Снимка: Gettyimages

1374

Златото продължава да печели и днес, тъй като долара попадна под натиск след намека от Фед, че може да повиши лихвите по-късно отколкото пазарите предполагат, както и намали прогнозите си за икономическия растеж. Спот цената е 1187 долара за тройунция.

След двудневното заседание, представителите на Фед потвърдиха сегашните почти нулеви нива на лихвите и допълниха, че само след допълнително подобрение на пазара на труда и по-висока увереност в инфлационните очаквания ще е подходящо повишението на лихвите. В прогнозите си, Фед предвижда по-ниски лихви в края на 2016 и през 2017 спрямо предишните през март, както и повече представители на комисията за определяне на лихвите са на мнение за само едно тяхно повишение през тази година.

Доларът отстъпи срещу другите валути, тъй като Фед разочарова някои инвеститори, които се надяваха на по-ясен сигнал за времето на повишение на лихвите. Слабостта на щатската валута подкрепи деноминираното в долари злато, докато по-ниските лихви също дадоха подкрепа на не носещия лихви метал. Изявлението на Фед загатва, че скоростта на монетарните затягания ще бъде по-бавна отколкото предварително се считаше.

Пазарите ще продължат да следят излизащите данни от САЩ, за да добият по-добра представа за икономиката и как това ще засегне монетарната политика на Фед. Дилърите сега са вече съсредоточени върху развитията около дълговата криза с Гърция. Въпреки спешните призиви, включително от Белия дом, няма сигнал за напредък в разговорите между Гърция, ЕС, ЕЦБ и МВФ, които се сринаха в неделя. Централната банка в Гърция заяви, че бъдещето на страната в ЕС също е изложено на риск ако няма споразумение с кредиторите.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички