Топ 10 на най-евтините туристически дестинации в Европа


Топ 10 на най-евтините туристически дестинации в Европа
Снимка: iStock/Guliver

10266

Почивката невинаги трябва да натоварва семейния бюджет. Има красиви места, които си заслужава да посетите и които не изискват отделянето на твърде много средства. Ново проучване, цитирано от The Daily Telegraph, определи кои са десетте най-евтини туристически дестинации в Европа.

Резултатите са направени след оценка на 12 най-често използвани услуги като транспорт, храна, посещения на забележителности, ресторанти, нощувки в хотели и др. За целта на изследването са сравнени 28 от най-известните европейски дестинации за туристите. 

Номер 10 в класацията е Страсбург, Франция.

На девето място е Краков, Полша. Транспортът от летището до центъра на града струва само 1,49 паунда, по-малко от всяка друга дестинация в Европа.

Едно стъпало по-нагоре в класацията се нарежда Лисабон, Португалия. Това е най-евтината дестинация за любителите на бирата – 330 мл пиво струва само 0,97 паунда.

На седмо място е Прага, Чехия с разходи, възлизащи на 141,24 паунда. Една вечеря в Прага излиза много по-евтино, отколкото където и да било другаде на Стария континент.

Шестата позиция в класацията се заема от Дубровник, Хърватия (на снимката долу). Обиколка с туристически автобус в морския курорт струва само 6,06 паунда.

На пето място се нарежда Атина. Гръцката столица е най-евтината дестинация в Еврозоната.

Талин пък заема четвъртото място. Карта за използване на градски транспорт за 48 часа струва само 3,74 паунда, което е най-евтината цена в сравнение с всички градове, участвали в проучването.

Трето място в списъка е за Рига, Латвия. Латвийската столица предоставя на туристите най-евтините цени за нощувка в хотел – две нощи в тризвезден хотел ще ви струват едва 36 паунда.

Второто място заема Будапеща, Унгария. Тук трябва да отидете, ако искате да пиете вино – 175 мл струват само 0,92 паунда.

Най-изгодната дестинация за туризъм в Европа е Вилнюс, Литва (на водещата снимка).

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички