Има ли нужда от евакуация на български туристи в Гърция?


Има ли нужда от евакуация на български туристи в Гърция?
Снимка: Getty Images

4626

Български туристи на остров Родос в Гърция няма по това време на летния сезон и съответно няма сигнали за евакуиране на хора. Това обяви за TravelNews Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). По това време няма групи, защото сезонът е висок и хотелите са по-скъпи. Традиционно българите ходят през юни, септември и октомври, посочи Илиева.

"Ако има някакви български туристи в момента на Родос са по-скоро индивидуални, а не организирани от туроператори“, допълни тя.

Нови правила в Гърция: Забраниха плажа за деца в определени часове

Няма българи в районите на пожарите на Родос, заяви и Дарина Стефанова, управител на туроператора „Планет травел център“, която компания е специализирана в продажбите на Гърция. По отношение на Корфу обясни, че пожарите са на северозапад и вече са овладени. Докато български туристи има в източната част на острова. Всичко е наред и засега няма притеснения, подчерта тя.

Към момента няма подадени сигнали за помощ от наши сънародници в Гърция заради ситуацията с пожарите. Местните власти действат организирано и се подава адекватна информация, заяви пред БНР Таня Димитрова, директор на ситуационния център на Министерството на външните работи.

На Корфу са били евакуирани около 2400 души. На острова има малка българска общност – под 100 души, уточни тя. По думите ѝ в три от населените места на Родос около 2000 туристи вече са били върнати обратно по хотелите им.

 

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички