Европейските страни, в които пътуващите трябва да са много внимателни за джебчии


Европейските страни, в които пътуващите трябва да са много внимателни за джебчии
Снимка: iStock

2635

Нищо не може да съсипе ваканцията така, както да станете жертвата на джебчийска кражба. Според данните от ново проучване в някои европейски дестинации този тип предстъпления са по-разпространени от други.

Пътуващите в Италия трябва да бъдат нащрек, тъй като скорошно проучване на платформата за сравнение на цените на застраховките в Обединеното кралство Quotezone.co.uk, показва, че в страната джебчиите са най-много, спрямо други популярни туристически точки в Европа. Изследването се фокусира върху споменаванията на джебчийство в отзивите на посетителите на популярни атракции като Колизеума, фонтана ди Треви и Пантеона в Рим, Дуомо ди Милано в Милано и Галерия Дегли Уфици във Флоренция.

Италия има 478 споменавания на думата „джебчийство“ на всеки 1 млн. британски посетители – най-големия брой от изследваните страни в Европа.

„Кражбата може да се случи навсякъде, но туристическите горещи точки са удобни места за престъпниците“, казва Грег Уилсън, основател и главен изпълнителен директор на Quotezone.co.uk. „От съществено значение е винаги да бъдете бдителни, да оставяте ценностите си в сейф в хотела и винаги да пътувате със сигурна чанта през тялото с ципове за по-сигурно съхранение на телефони и портфейли или дори колан за пари.“

Снимка: iStock

Пътуващите към Франция също трябва да са наясно със заобикалящата ги среда, тъй като страната е на второ място в списъка с 251 споменавания за джебчийство за всеки милион британски посетители. Това е особено вярно за района около най-емблематичната сграда на Париж – Айфеловата кула, която според проучването, е най-благодатното място за джебчиите в страната.

В класацията следва Испания – и по-специално от Лас Рамблас в Барселона, както и Германия, за които се споменава думата джебчийство 111 на всеки милион британски посетители.

На другия край на спектъра е Ирландия, която има само 7 споменавания на джебчийство на всеки милион британски посетители, според проучването. Трябва да внимавате за вещите си в склада на Гинес в Дъблин – известен туристически капан, но въпреки това посещението му си заслужава.

Ако все пак ви оберат, Уилсън препоръчва да отидете в полицията и да подадете сигнал, за да можете да се възползвате от застраховката си. Също е добра идея да направите копия на важни документи и да се уверите, че дигиталните ви устройства са защитени с парола.

Източник: Travel & Leisure

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Кои са най-добрите градове в Европа за жители и туристи

Борба със свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Нестандартна класация: Кои са най-приятно ухаещите градове в Европа?

Каква е съдбата на хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80361
  • GBP
    1
    2.28258
  • JPY
    100
    1.15757
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички