Колко струват най-скъпите имоти в Гърция?


Колко струват най-скъпите имоти в Гърция?
Снимка: iStock

11902

Цикладските острови, заедно с Левкада и Кефалония в Йонийско море, както и столицата Атина и близките до нея острови са областите с най-скъпи имоти в Гърция. Въпреки пандемичната обстановка и икономическата криза, интересът на чуждестранните инвеститори към тях остава сериозен и вероятно ще се засили след овладяването на здравната криза. Шок за туризма в Гърция: Продават над 300 хотела

Пазарът на имоти в Гърция остава сред най-изгодните за чужди инвеститори, тъй като дори областите с най-високи цени изглеждат достъпни в сравнение с конкурентните дестинации в чужбина. До тези изводи достига проучване на британската група Astons, която препоръчва изгодни възможности за преместване в различни държави.

Къща на Цикладските острови струва средно 222 438 евро през 2020 г., като цената се е повишила с около 6% спрямо предходната година. Това е с около 85% по-евтино от къщите в луксозни райони на централен Лондон като Кенсингтън и Челси. Цикладите остават предпочитано място за богати чужденци, тъй като разполагат с приятен климат и перфектни условия за живот и отдих, пише гръцкият вестник Kathimerini.

Къщите в Лефкада са поскъпнали с 8,7% през миналата година и се продават по 165 000 евро. В столицата Атина - четвъртата най-скъпа област в страната - жилищата струват 157 415 евро, като цената им се качва с 3% на годишна база.

131 030 евро е средната цена на жилищните имоти в цяла Гърция, като те са поскъпнали с 2,7% за година. Жилищата в Гърция поскъпнаха рекордно

На обратния полюс са няколко града в Северна и Северозападна Гърция, където имотите са в пъти по-евтини. Във Флорина, която е почти на границата със Северна Македония, жилище струва едва 43 176 евро и цените продължават да падат.

Други градове с евтини имоти са Килкис, Кардица, Кастория (близо до границата с Албания) и Серес (близо до ГКПП Кулата-Промахон), където цените варират около 50-57 000 евро.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички