Златото поевтиня след данните от САЩ


Златото поевтиня след данните от САЩ
Снимка: Thinkstock

1464

Златото поевтиня в четвъртък, слизайки отново под 1 100 долара, след като по- добрите от очакваното данни за новите молби за помощи при безработица в САЩ помогнаха на долара да се възстанови от първоначалните загуби, въпреки че цените останаха под натиск, след тазседмичния спад.

В понеделник златото записа най- голямата си еднодневна загуба за последните две години, като цената на метала премина ключови технически нива, създавайки условия за по- нататъшно понижение. Ниските цени изкушиха някои купувачи да се върнат при метала в сряда, но печалбите останаха приглушени.

Спот златото изгуби 0,3% до 1 084.09 долара за тройунция, отдалечавайки се от върха на 1 105.60 долара. Американските фючърси върху злато с доставка през август поскъпнаха с 0,2% до 1 094.10 долара за тройунция.

Привлекателността на златото тази година бе подкопана от очакванията, че Фед е на път да увеличи лихвения процент за пръв път от почти десетилетие, повишавайки разходите за притежаване на нелихвоносния метал.

Техническите анализатори, които изучават минали ценови модели, за да определят бъдещата посока на ценовото движение, заявиха, че щом приключи корекцията на спадът от понеделник, цената вероятно ще тества подкрепата на 1 087, като следващата цел ще бъде дъното от 2010 на 1 044 долара.

Инвеститорите продължават да намаляват експозицията си в злато. Притежанията на най- големият публичен фонд, базиран на злато, SPDR Gold Trust, се свиха за пети пореден ден, достигайки най- ниското си ниво от 2008 до сега.

За сметка на това физическото търсене на метала се съживи до известна степен. Отстъплението на долара, който изгуби 0,5% спрямо кошница от валути, предизвика известно търсене в Китай, коментираха дилъри. Същевременно ниските цени на златото предизвикаха ръст в търсенето на златни монети в САЩ.

Сред останалите благородни метали среброто изгуби 1% до 14.62 долара за тройунция, платината изгуби 0,8% до 971 долара за тройунция, а паладият поевтиня с 1,6% до 613.75 долара за тройунция.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички