Доларът не може да запази печалбите си


Доларът не може да запази печалбите си
Снимка: Thinkstock/Guliver

1533

Доларът се стабилизира, след като в сряда върна печалбите си спрямо йената, тъй като преговорите за избягването на фалита на Гърция отново удариха на камък. Същевременно цената на еврото остана без промяна, след като валутата показа по- ограничена реакция на новината.

Щатската валута се разменяше за 123.59 йени, отдалечавайки се от едноседмичния връх на 124.38, достигнат след като данни показаха, че американската икономика се е свила по- малко от първоначалната оценка през първото тримесечие.

Доларът се възползва от привидната смяна на пазарния фокус към перспективата за по- високи лихвени проценти, вместо към Гръцката сага, която в началото на седмицата предизвика оптимизъм, че най- накрая ще бъде сключена сделка.

Зелените пари обаче изгубиха ускорение веднага щом възвръщаемостите на облигациите спаднаха поради поредния провал на преговорите, като финансовите министри от еврозоната обвиниха Атина, че отказва да прави компромиси въпреки наближаващото плащане в края на следващата седмица.

Еврото реагира по- малко на провала, задържайки се в тесен рейндж на 1.1208 и оставайки на известно разстояние от двуседмичното дъно на 1.1135, достигнато във вторник.

По- късно днес, в Брюксел ще разговарят лидерите на ЕС.

Междувременно новозеландският долар се бореше в близост до 5- годишни дъна, притиснат от перспективата за нови намаления на лихвения процент. Последно кивито се разменяше за 0.6915 долара, след като във вторник достигна 0.68.15, което е най- ниската му стойност от 2010 до сега.

Отдел „Анализи валутни пазари", Бул Тренд Трейдър (trader.bulltrend.bg)

Още от Пазари


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.81162
  • GBP
    1
    2.27467
  • JPY
    100
    1.15805
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички