Най-продаваният мобилен телефон на всички времена е...


Най-продаваният мобилен телефон на всички времена е...
Снимка:

2179

Тъчскрийн дисплеите промениха начина, по който използваме мобилните си устройства и се превърнаха в ключова характеристика на смартфоните и таблетите. Само преди броени дни технологичният гигант Apple се похвали, че е регистрирал рекордни продажби на iPhone 6s и iPhone 6s Plus - 13 млн. доставки за един уикенд. Постижението на компанията обаче е много далече от невероятния успех на модел, в който няма и помен от сензорен екран и за чието съществуване повечето от нас са забравили, пише Ubergizmo.

Бюджетният телефон Nokia 1100 продължава да държи рекорда за най-продавано устройство в глобален мащаб, тъй като през годините е отчел над 250 млн. доставки на световния пазар. Официалната премиера на този модел бе през 2003 г. и 12 години по-късно, въпреки невероятната еволюция на технологиите, продължава да е най-популярния телефон, изпреварвайки всички смартфони на пазара в момента.

Друга любопитна подробност е, че финландската компания Nokia спря да произвежда модела 1100 още преди шест години, което по още по-добър начин показва колко успешен продукт е бил той за нея.

Техническите му спецификации от днешна гледна точка изглеждат донякъде смешно. но изключителната здравина в допълнение към дългия живот на батeрията и ниската цена са най-сериозните му предимства. Nokia 1100 осигуряваше над 400 часа в режим на готовност, 36 преинсталирани мелодии, класическото фенерче, капацитет за запазване на до 50 съобщения и контакти в списъка ви и легендарната игра Snake.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички