7 неща, които НЕ трябва да правите на коледното парти


7 неща, които НЕ трябва да правите на коледното парти
Снимка: Thinkstock

6448

Служебните коледни партита могат да бъдат приятни, ако всички се държат подобаващо. Или катастрофални, ако се отпуснат прекалено много. Последното, за съжаление, се случва твърде често. За да не ви е срам от колегите ви чак до следващата Коледа, ви препоръчваме да не правите тези 7 неща на празненството.

1. Не пропускайте партито

Освен ако вече нямате други планове, които по никакъв начин не можете да отложите или отмените, не пропускайте служебното коледно празненство. Може да не ви се ходи, но е важно да засвидетелствате отдадеността си на компанията. Отсъствието ви ще бъде забелязано и – по всяка вероятност – разкритикувано от шефа ви.

2. Не се обличайте неуместно

Партито може да се провежда в извънработно време, но това не означава, че трябва да се облечете като за нощен клуб. Носете подходящи за работа дрехи. Той като поводът е специален, може да се облечете една идея по-необичайно, но не прекалявайте. Не носете прекалено къси или тесни дрехи.

3. Не се напивайте

Може би най-важното правило, което обаче мнозина пренебрегват. Поставете си лимит, преди да отидете на купона, и се старайте да го спазвате. Друг вариант е да си поръчате питие, което не харесвате, и да го пиете бавно до края на вечерта.

4. Не танцувайте, ако не можете

По-добре е колегите ви да си мислят, че не можете да танцувате, отколкото да се развихрите на дансинга и да им покажете, че наистина е така.

5. Не флиртувайте

Не е уместно да сваляте колега на партито. Ако алкохолът ви подтиква към такива действия, избягвайте го. 

6. Не пускайте клюки и не говорете с лошо за колегите си

Поддържайте разговорите с колегите си позитивни и весели. Оплакванията от шефа или компанията ще съсипят празничното настроение. А и не забравяйте, че ще работите с тези хора и след партито - не оставяйте лошо впечатление.

7. Не публикувайте снимки или коментари, които могат да ви навлекат неприятности.

Избягвайте публикуването на негативни коментари в социалните мрежи – например колко „смотано“ е било партито или как храната е била „като подметка“. Не споделяйте и снимки, на които колегите ви пият или се държат неуместно.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички