Facebook и YouTube вече блокират екстремистко съдържание


Facebook и YouTube вече блокират екстремистко съдържание
Снимка:

2144

Нови алгоритми, внедрени в социалните мрежи Facebook и YouTube, ще блокират автоматично всяко съдържание, свързано с екстремизъм. Това съобщава CNET.

И докато при YouTube, предвид спецификата на сайта, алгоритъмът блокира само видео, във Facebook технологията ограничава разпространението на снимки, статуси и анимирани изображения.

Алгоритмите са внедрени преди време, а в момента се тестват в реални условия. Няма официални изявления от двете компании, нито информация за това как работи новата технология.

Според вътрешни източници алгоритмите търсят екстремистки материали чрез специален цифров отпечатък. Действието им наподобява технологията за търсене на пиратско съдържание в интернет, където „прясно” качените файлове се сравняват с предварително съставени черни списъци в автоматичен режим – ако файлът не мине проверката, системата го блокира.

Нововъведенията във Facebook и YouTube са насочени към борба с терористични организации. Алгоритъмът блокира видеоклипове с насилие, вкл. убийства, както и изявления, които приканват хората да се включат в редиците на терористите. Подобно съдържание се качва ежедневно в мрежата, като за определено време остава свободно достъпно – докато модераторите не го премахнат ръчно.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички