Летище "София" ще се бори с нелегалните таксита по нов начин


Летище "София" ще се бори с нелегалните таксита по нов начин
Снимка: БГНЕС

2152

Летище "София" ще въведе иновативен метод за борба с нерегламентираните таксита, които заблуждават пристигащите пътници на Терминал 2 и ги ощетяват с нереално високи сметки за превоз.

За целта в най-скоро време летищните власти ще боядисат пода на салон "Пристигане" с три пътеки, всяка с различен цвят, които ще водят пътниците до съответния транспорт, който е избрал. Това става ясно от отговор на транспортния министър Ивайло Московски, съобщава БГНЕС. Практиката е взаимствана от летища по света, които също се борят с "копърките".

Пътеките ще бъдат не само в различен цвят, но и с различно графично изображение, съответстващо на определено транспортно средство. За обозначаване на пътеката водеща до изхода за такситата, с които Летище "София" има договор, ще се използва жълт цвят. В зелен цвят ще бъде обозначена пътеката, която ще отвежда пристигащите до автобусите, а с тъмносин цвят ще е пътеката, която води до новооткритата метростанция на летището.

В края на миналата седмица Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" е отнела правото за извършване на таксиметрова дейност на фирма "СК Стилтранс" заради установено въвеждане в заблуждение ползвателите на таксиметрови услуги като им предоставяла подвеждаща информация за цената на превоза и качеството на услугата, както и заради използването на устройства, променящи показанията на таксиметровите апарати и отчитащи многократно по-висока цена от дължимото за определено разстояние. "В тази връзка 117 таксиметрови автомобила следва да преустановят дейността си", посочва министър Московски.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички