С ръстове при основните показатели приключи седмицата на БФБ


С ръстове при основните показатели приключи седмицата на БФБ
Снимка: iStock/Guliver

2629

Слабият ръст на новите работни места зад океана дава ясен сигнал, че американската икономика не е достатъчно силна, за да издържи не евентуалното увеличение на лихвените проценти, което от своя страна повлия на настроенията на капиталовите пазари и в последния ден от настоящата седмица европейските акции приключват на отрицателна територия.

У нас петакът мина под знака на пакетните сделки. С малко над 200 хил. лева дневен оборот “Холдинг Варна“АД застана на първа позиция, като от две обемни прехвърляния на цена от 20,61 лева за брой акция дружеството се раздели с 5,42% от пазарната си капитализация. На следващите две места се наредиха “Химимпорт“АД и “Агрия груп холдинг“АД, които също отчетоха понижение в рамките на 2% и приключиха деня съответно на цени от 1,40 и 10,42 лева за ценна книга.

При по-ниски обеми загуба до 2,5% регистрираха още “Асенова крепост“АД, “Юрий Гагарин“АД, “Софарма имоти“АДСИЦ и други, а сред печелившите с ръст от 8% се отличиха “Булгартабак-холдинг“АД и “Проучване и добив на нефт и газ“АД с последни сделки на цени съответно от 54 и 8,08 лева за един брой акция.

На сегмента за компенсаторни инструменти земеделските бонове се разменяха на цена от 60 стотинки за лев номинал, а компенсаторните записи се понижиха до 38,5 стотинки за брой, което се равнява на 3,75% загуба за деня.

http://www.bulltrend-bg.com/

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички