Силен ден за компенсаторните инструменти на БФБ


Силен ден за компенсаторните инструменти на БФБ
Снимка: Thinkstock

2064

Световните фондови пазари са на път да сложат край на разгрома, който претърпяха през последните няколко дни и изтри основна част от натрупаните през годината капиталови печалби.

Положителен е стартът за деня на индексите зад океана, след като беше отчетен сериозен ръст на производителността на труда в страна за второто тримесечие на годината. Европейските индекси също заличават част от загубите си, записвайки лек положителен резултат в края на сесията.

Денят за Българска фондова борса (БФБ) може да се запомни с по-активната търговия на сегмента за компенсаторни инструменти. Общата стойност на прехвърлените компенсаторни записи достигна 107 хил. лева, но пазарната им оценка остана без промяна на ниво от 41 стотинки за брой. Земеделските бонове също внесоха принос в търговията, като и те запазиха цената си непроменена на 60,20 стотинки за лев номинал.

Участие на пазара за корпоративни книжа с минимални разнопосочни изменения и ниски изтъргувани обеме взеха емисиите на “Агрия груп холдинг“, “Форуком фонд имоти“, “Химимпорт“, “Софарма имоти“ и други.

Общият дневен оборот в края на деня достигна 240 хил. лева, а индексите се настаниха в отрицателния сектор, като с най-сериозно понижение от 1,03% се разписа следящият сините чипове SOFIX.

http://www.bulltrend-bg.com/

 

Още от БФБ


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички