Как да опаковате раницата си за фитнес? Съвети за начинаещи


Как да опаковате раницата си за фитнес? Съвети за начинаещи
Снимка: Freepik.com

3601

Платили сте картата за фитнес, анцугът е изпран, маратонките са чисти. Но какво точно да сложите в раницата си,  без да забравите нещо, което може да ви потрябва? 

Много фитнес ентусиасти предпочитат раница пред сак, защото е по-компактна. В нея трябва да има всичко, което може да потрябва, но в същото време да е лека, функционална и да не заема много място.

Но защо всичко това е важно? Защото така ще можете да отговорите на основните си нужди при интензивни физически натоварвания.

Повечето раници разполагат с достатъчно пространство и джобчета, но все пак е важно да изберете подходящата за вас. По-долу ще обърнем по-сериозно внимание на това какво да носите във фитнеса, за да можете да подберете и правилната раница. 

Първи ден във фитнеса? Ето какво да имате в себе си

Тези, които редовно посещават фитнес залата, със сигурност вече знаят какво да носят в раницата си. За начинаещите обаче е по-трудно да се ориентират за всичко, което може да им потрябва. 

На първо място, винаги подготвяйте раницата си още от предната вечер, за да не забравите нещо в последния момент.

По-долу ще ви изброим какво да носите в себе си:

●      Картата за фитнес;

●      Удобни маратонки;

●      Облекло, което да ви дава свобода при движение;

●      Постелка за йога, ако използвате такава и няма във фитнеса;

●      Чифт чисти дрехи;

●      Чорапи;

●      Кърпа за подсушаване;

●      Кърпа за баня;

●      Чехли;

●      Сапун;

●      Дезодорант;

●      Вода и закуска, богата на протеини;

●      Слушалки, на които да слушате мотивираща музика.

Как да опаковате всичко в раницата?

Макар и списъкът да изглежда дълъг, когато отивате за първи път на фитнес, не изключвайте нищо от него. Вариантът да отидете с куфарче на колела на фитнес отпада, така че ще ви помогнем да сортирате всичко в раницата си.

Първият полезен съвет, който ще ви дадем, се отнася до това кое и кога ще ви е необходимо.

Ако от вкъщи отивате във фитнеса, можете направо да се облечете. Щом пристигнете, ще ви трябва картата, а след това маратонките. Кърпата ще ви е нужна, за да подсушавате уредите след себе си и да попивате излишната пот.

Много раници разполагат с допълтелни колани, с които да се захваща постелка за йога, ако използвате такава..

След тренировката ще ви трябва кърпата за баня, чехлите и сапунът. След като вече сте чисти, е време за чорапите и чифт чисти дрехи.

ВАЖНО! Винаги се къпете с джапанки, за да избегнете разнасянето на бактерии по стъпалата ви. 

В случай че отивате на фитнес направо след работа, спортното ви облекло трябва да е в раницата. Тениската и анцуга сгънете заедно, а чорапите сложете в маратонките. Сапунът също може да влезе в маратонките, ако има опаковка. Можете да използвате и душ гел в малка опаковка за пътуване.

Храната и водата трябва да са на леснодостъпно място, особено ако има опасност да ви падне кръвната захар. Удобни са  раниците със странични джобове за бутилки.

На какви дрехи за фитнес да се спрете?

За да имате ясна представа какво да сложите в раницата си, трябва да знаете и какво да облечете за фитнес. Ако тръгвате от дома си с подходящо облекло за тренировка, можете да избегнете повторното преобличане в съблекалнята и да спестите малко място в чантата.

Изборът на правилното облекло е толкова важен, колкото и самата раница. Причината? Личната ви хигиена, здраве и удобство. Трябва да се чувствате комфортно и дрехите да не ограничават движенията ви по време на упражнения.

Жените да избягват дантелено бельо и сутиени с банели и тесни презрамки. Най-добър избор са сутиените за спорт с широки презрамки и добра поддръжка. Бельото и чорапите трябва да са дишащи.

Относно материите на долнищата и горнищата, най-добре е те да са синтетични. Те успешно отвеждат излишната влага и не я задържат, както памучните. 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички

Най-четени новини


виж всички