БДЖ слага камери в пунктовете за зареждане с гориво


БДЖ слага камери в пунктовете за зареждане с гориво
Снимка: БГНЕС

1993

В момента имаме видеонаблюдение в пет от десетте пункта, в които локомотивите се зареждат с гориво през светлата част на деня. До средата на април обаче камери ще има във всички пунктове. Тпва съобщи управителят на "БДЖ - Товарни превози" инж. Любомир Илиев на пресконференция днес, предаде "Фокус'.

През месец февруари двама служители на железниците бяха дисциплинарно уволнени служители за кражба на гориво. Илиев уточни, че те са били хванати на местопрестъплението и че и двамата са от Горна Оряховица. 

"Работим по специален софтуер, надграждане на системата, който в реално време ще може да пресмята разстоянието, което изминава всеки локомотив, скоростта му, натоварването и оборите на двигателя", посочи той.

По думите му в реално време ще може да се пресмята, какъв би бил средният разход на всеки локомотив: "Ще сравняваме всеки ден измерената физически разходна норма с това, което се случва в действителност. Този софтуер ще го внедрим до края на на месец април". Той уточни, че по този начин кражбата на гориво става много трудно. "Смятам, че когато внедрим софтуера и изградим изцяло системата за видеонаблюдение от края на април месец нататък ще се преборим успешно с 90-95 % със злоупотребите на гориво", допълни инж. Илиев.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички