Доналд Тръмп е загубил 800 млн. долара от богатството си


Доналд Тръмп е загубил 800 млн. долара от богатството си
Снимка: Getty Images

3364

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп е загубил 800 млн. долара от богатвото си през 2016 г., твърди в своя публикация Forbes.

Според списанието днес човекът, на когото принадлежи фразата „Част от обаянието ми е, че съм много богат“, разполага с 3,7 млрд. долара. Спадът в сравнение с миналата година се дължи на „омекотяването“ на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк.

От 28-те сгради, които Forbes оценява, стойността на 18 е намаляла, включително и "Тръмп Тауър" на Пето авеню в Манхатън. В същото време седем от имотите на кандидат-президента, сред които е и втората по височина сграда в Сан Франциско, са увеличили стойността си.

Основният принцип на кандидатурата на Тръмп е, че благодарение на възможността му сам да финансира надпреварата си за Белия дом той не е задължен - като съперниците му - на големи спонсори. Досега бизнесменът е инвестирал около 50 млн. долара от собствените си пари в предизборната кампания, но част от тях си е възвърнал, тъй като например е разположил предизборния щаб в "Тръмп Тауър" и взима наем от кампанията си.

Противоречивите му забележки за мексиканските имигранти по време на старта на кампанията са стрували на Тръмп други 100 млн. долара поради загубени сделки с NBC Universal, Univision и Macy's.

Различни твърдения има за това на колко точно се равнява състоянието на Тръмп. Според Forbes то е 3,7 млрд. долара, според Bloomberg - 3 млрд. долара, а Fortune пише, че става дума за 3,9 млрд. долара. Самият Тръмп казва, че притежава 3,3 млрд. долара.

 

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички