Решението за прехвърляне на пари от частните пенсионни фондове в НОИ се отлага за март


Решението за прехвърляне на пари от частните пенсионни фондове в НОИ се отлага за март
Снимка: Gettyimages

1097

Решението дали парите на осигурените лица ще се местят от частните пенсионни фондове в НОИ по всяка вероятност ще бъде отложено за март следващата година. Това е съобщил рано тази сутрин от шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, информацията бе потвърдена и от депутатите от Реформаторския блок. Настимир Ананиев от реформаторите например е обявил решението в профила си във Facebook.

Докато са обсъждали приемането на стратегията за съдебната реформа, Цветанов заявил, че се отлагат до март всички текстове, с които с прехвърлянето на пенсионни осигуровки в Националния осигурителен институт (НОИ). Те трябваше да бъдат гласувани днес или утре на второ четене в пленарна зала. Против приемането им се обявиха Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ.

Малко по-късно към срещата се присъединил и финансовият министър Владислав Горанов, който се счита за инициатор на промените. Той се е разгневил и заявил, че отива да води телефонен разговор с премиера Бойко Борисов. Цветанов заявил, че "и да говори, и да не говори, вече е взето решението".

В същото време обаче преговорите продължават. Вицепремиерът Румяна Бъчварова преговаря с Радан Кънев и Найден Зеленогорски. Никой от тях обаче не потвърждава да са се разбрали по спорната поправка или дали ще я отложат за следващите месеци.


Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички